Home

Astmaticii pot folosi tigara electronica in siguranta

Astmaticii pot folosi tigara electronica in siguranta

Numarul de studii efectuate pentru a verifica siguranta folosirii tigarii electronice creste pe zi ce trece. Studiile recente i-au vizat pe bolnavii de astm, deoarece acestia reprezinta o categorie aparte a fumatorilor si vaperilor.

\r\n
\r\n

Astmaticii necesita mai multa atentie, pentru ca boala de care sufera le afecteaza capacitatea de a respira, iar profilul inflamatoriu al plamanilor acestora este complet diferit, in comparatie cu persoanele care nu au fumat niciodata.

\r\n

Ultimele studii, realizate de o universitate importanta din Olanda si de Universitatea din Catania, au demonstrat ca tigara electronica are efecte benefice majore in imbunatatirea respiratiei si a starii fizice a bolnavilor de astm. Unii astmatici au declarat chiar ca dupa o perioada de utilizare a tigarii electronice, nu au mai avut nevoie sa foloseasca inhalatoarele, ceea ce este un lucru cel putin exceptional.

\r\n

Martine Broekema, cercetator la Universitatea olandeza – Groningen declara ca studiul pe care l-a condus cu privire la efectele tigarii electronice asupra astmaticilor a relevat ca plamanii acestora incep sa elimine depunerile stranse in plamani din cauza fumatului tigarilor traditionale: “Am descoperit faptul ca expunerea la tigari ar putea mari grosimea epiteliului si a garniturilor cailor respiratorii din plamani. Acest lucru ar putea fi principala cauza a faptului ca pacientii astmatici manifesta mai multe simptome ale acestei boli, spre exemplu – exces de flegma si dificultati de respiratie, in comparatie cu nefumatorii astmatici”.

\r\n

Si dr. Cristina Russo, din cadrul Universitatii din Catania (Italia) a condus un studiu la Houston, ale carui rezultate au fost prezentate in cadrul intalnirii Academiei Americane pentru Alergii, Astm si Imunologie, in care a concluzionat ca tigara electronica are efecte benefice asupra plamanilor astamticilor pentru ca “imbunatateste functia respiratorie, precum si simptomatologia astmaticilor care obisnuiau sa fumeze. Tigara electronica reprezinta o alternativa mult mai sigura, in comparatie cu tigarile cu tutun, in special in cadrul acestui segment de populatie vulnerabil”.

\r\n

In plus, pentru a preveni crizele de astm, acelasi cercetator recomanda ca pacientii sa aleaga doar elichide pentru tigara electronica pe baza de glicerina vegetala (VG).

\r\n

Studiul condus de Dr. Russo, pe un segment de 18 pacienti care sufereau de forme usoare sau moderate de astm, a avut ca scop examinarea impactului tigarilor electronice asupra sanatatii respiratorii a astmaticilor fumatori.

\r\n

In cele 5 saptamani de studiu, cercetatorul a constat o scadere a crizelor de astm, precum si a frecventei de folosire a inhalatoarelor. Daca la inceputul studiului, fiecare astmatic lua, in medie, 2 inhalatoare anti-criza, din care foloseau cel putin 10 pufuri, la finalul celei de-a 5-a saptamani s-a constat faptul ca un astmatic ce a trecut pe tigara electronica are nevoie doar 2 pufuri, folosind un singur inhalator.

\r\n

Drept dovada, impreuna cu colegii de la Universitatea Clinica pentru Tratarea Astmului, dr. Russo a concluzionat ferm ca folosirea tigarii electronice este cu 95% mai sigura decat tigarile cu tutun, dar si ca este cea mai buna solutie pentru fumatorii astmatici care nu au beneficiat sau care nu sunt interesati sa renunte sau sa reduca fumatul cu ajutorul metodelor convetionale, incluzand medicatia.

\r\n

Dr. Russo a declarat ca frecventa utilizarii tigarilor cu tutun in randul pactientilor cu astm este similara cu cea a utilizarii in cazul populatiei in general. Aceasta considera ca fumatul de tigari cu tutun, in cazul astmului, prezinta riscuri severe, deoarece accelereaza degradarea functiei respiratorii, agraveaza obstructia cailor respiratorii si scade nivelul de sensibilitate la corticosteroizi. 

\r\n

1 Comments

  • Avatar
   Audrey R. Wise
   Apr 24, 2021

   This article is helpful, and want to share with you about <a href="https://littlepetcorner.com/can-chicken-live-inside-indoor-pet-chicken/">Can Chicken Live Inside? Indoor Pet chicken</a> <a href="https://littlepetcorner.com/can-chickens-eat-grapes/">Can Chickens Eat Grapes</a> <a href="https://littlepetcorner.com/can-you-use-hay-for-chicken-bedding/">Can You Use Hay For Chicken Bedding</a> <a href="https://littlepetcorner.com/do-chickens-make-good-pets/">Do Chickens Make Good Pets</a> <a href="https://littlepetcorner.com/do-chickens-need-water-at-night/">Do Chickens Need Water at Night</a> <a href="https://littlepetcorner.com/do-chinchillas-do-better-with-a-buddy/">Do Chinchillas Do Better With A Buddy</a> <a href="https://littlepetcorner.com/how-long-do-chinchillas-live/">How Long Do Chinchillas Live</a> <a href="https://littlepetcorner.com/11-low-maintenance-pets-for-small-homes-or-apartments/">11 Low Maintenance Pets for Small Homes or Apartments</a> <a href="https://littlepetcorner.com/13-hamster-facts/">13 Hamster Facts</a> <a href="https://littlepetcorner.com/are-bichon-frises-hypoallergenic/">Are Bichon Frises Hypoallergenic</a> and I promise this site has a lot of information

Leave Your Comment